Le-am analizat în detaliu, adunat pe cele mai bune dintre ele și clasificat pe categorii variate, pentru ca fiecare să își ia ce i se pare util + o actualizez pe măsură ce mai găsesc noi recomandări:

 

News Worldwide

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019 – Date constant actualizate despre pandemia COVID-19 din partea Organizației Mondiale de Sănătate.

https://www.worldometers.info/coronavirus/ – Worldometer is run by an international team of developers, researchers, and volunteers with the goal of making world statistics available in a thought-provoking and time relevant format to a wide audience around the world.

https://www.nytimes.com/newsletters – New York Times DealBook newsletters

https://www.axios.com/newsletters – Axios Edge, Science and Future newsletters

https://fullfact.org/health/coronavirus/ – Full Fact is the UK’s independent fact-checking charity. We provide free tools, information and advice so that anyone can check the claims we hear from politicians and the media.

https://reopen.europa.eu/en – Following the first review under the recommendation on the gradual lifting of the temporary restrictions on non-essential travel into the EU, the Council updated the list of countries for which travel restrictions should be lifted. This list will continue to be reviewed and, as the case may be, updated every two weeks.

 

News Romania

https://stirioficiale.ro/informatii – O sursă de informare corectă, nealimentată de panică poate ajuta populația României să fie vigilentă în felul în care accesează, asimilează și distribuie rafalele de știri prezentate în media. Acest proiect este realizat pro-bono de voluntarii Code for Romania, organizație neguvernamentală independentă, neafiliată politic și apolitică, în cadrul Code for Romania Task Force și în parteneriat cu Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României.

Cel mai bun newsletter zilnic privind pandemia, compilat de redacția Decât o Revistă, cu un rezumat obiectiv și ponderat, al știrilor relevante. În link găsiți toate edițiile anterioare.

https://www.news.ro/stirile-zilei/ – Știrile zilei de la News.ro

https://www.profit.ro/toate – Stirile zilei de la Profit.ro

 

Resources Romania

https://ajutsieu.ro – e o platformă simplă unde poți să cauți voluntari sau să-ți oferi ajutorul. Sunt listate mai multe proiecte care pot să ajute oamenii în această perioadă în care ne-a fost recomandată distanțarea socială și statul în casă. Printre serviciile active pe platformă sunt Cumpărături la Ușa Ta (tu stai în casă și voluntarii fac cumpărăturile ca să nu riști), servicii de dog walking și pet sitting, livrare în zone greu accesibile, dar și alte activități diverse pentru a te ajuta să stai în siguranță.

https://www.pfarma.ro – Docbook, în colaborare cu Professional Farmaline, iți vine în ajutor astfel încât să poți cumpăra medicamentele de care ai nevoie online.

https://formular.sts.ro – Acest website generează formularele pe care trebuie să le completeze românii pentru a putea ieși din casă conform Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

https://www.mamamag.ro/producatorii-locali-de-alimente-de-la-care-ne-aprovizionam-in-autoizolare/ – A list of local producers for fresh vegetables delivered home.

https://realfoods.ro – Platforma online cu produse din mai multe magazine de mâncare bio care livrează și la domiciliu.

https://andranistor.ro/2020/03/26/de-unde-cumparam-alimente-cand-nu-mai-merg-aplicatiile-cunoscute/ – O listă cu și mai mulți producători locali de la care puteți lua fructe și legume, lactate, pâine, borcane cu diverse etc.

https://www.opendns.com/setupguide/#familyshield – Daca i-ati dat copilului vostru un laptop pe care sa il foloseasca pentru lectiile online si vreti sa fiti siguri ca nu intra pe site-uri pentru adulti in clipele in care ramane nesupravegheat, atunci folositi acest serviciu de filtrare din DNS, oferit gratuit de Cisco. L-am testat si functioneaza perfect. Urmati indicatiile din “setup guide”, dar aveti grija ca la DNS sa introduceti valorile de pe pagina: 208.67.222.123 si 208.67.220.123

https://make4.ro – Make for Romania creează primul nod de colaborare și de sprijin între creatori, cauze, producători, distribuitori, companii și oameni care vor să se implice. Scopul principal al platformei este să conecteze oamenii care vor să facă cu cei care vor să-i sprijine. Susținem comunitatea de makeri din România printr-un spațiu online care vrea să inspire, să ofere resursele necesare și să obțină cele mai bune potriviri în sectorul creativ din România, astfel încât proiectele să prindă contur.

 

Mental Health

https://open.spotify.com/playlist/0aphryvk8SEdTdmhxYxLv8?si=gvK5gJctQWWrig0zBD9Img – Redactorii NPR au alcătuit un playlist de +6 ore ce conține melodii din toate genurile – clasic, folk, jazz, ambient, pop, blues, soul, hip-hop, indie-rock – pentru reducerea anxietatii generate de știrile negative despre coronavirus. Playlist-ul se numește „Isle of Calm” și poate fi ascultat pe Spotify.

https://www.istt.ro/sa-fim-bine-cu-noi-in-timpul-pandemiei – Oamenii încep să fie din ce în ce mai conștienți de impactul psihologic al acestei crize epidemiologice. Diana Vasile, președinte Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei – ISTT, ne prezintă mai jos, în câteva slide-uri, cum putem să ne întărim psihic ca să facem față cât mai bine acestor încercări.

https://www.virusanxiety.com – Pentru cei mai anxiosi, aveti aici o serie de resurse (articole, ghiduri, meditatii ghidate, mindfulness, aplicatii, specialisti), din pacate doar în engleză, ca să faceți față mai bine fricii generate de COVID-19.

https://www.headspace.com/covid-19 – Cea mai populară aplicație de meditație, Headspace, a lansat o colecție gratuită de exerciții de meditație numită “Weathering the storm” care să te ajute să îți controlezi anxietatea și gândurile catastrofice care îți ruminează în minte într-una.

https://www.nytimes.com/2020/03/21/opinion/scott-kelly-coronavirus-isolation.html – Sfaturi utile pentru a face față izolării sociale de la un astronaut care a stat 1 an singur în spațiu.

https://gen.medium.com/parents-are-not-ok-66ab2a3e42d9 – The Parents Are Not All Right. Even in the most privileged households, the pandemic is exposing the farce of how society treats families.

https://www.todaysparent.com/blogs/opinion/why-is-no-one-talking-about-how-unsustainable-this-is-for-working-parents/ – Why is no one talking about how unsustainable this is for working parents?

 

Physical Health

https://desprecoronavirus.ro – Un site simplu și clar, în română, cu toate informațiile despre COVID-19, actualizate și din surse verificate. “Pe acest site facem un efort constant de a pune impreuna cele mai bune informatii despre Coronavirus si epidemia din acest an. Citeste, informeaza-te, ia-ti masurile de preventie, fii responsabil si vei vedea ca nu ai motive sa te ingrijorezi.”

https://stirioficiale.ro/15-recomandari-privind-conduita-sociala-responsabila-in-prevenirea-raspandirii-coronavirus – Lista celor 15 recomandări ale autorităților privind conduita în prevenirea răspândirii coronavirus

https://www.thetedmedfoundation.org – Un sumar al celor mai importante date științifice despre virus și COVID-10, sub forma a 100 de întrebări frecvente cărora le raspunde Peter Piot, co-descoperitorul virusului Ebola și director al “The London School of Hygiene & Tropical Medicine”.

https://www.recomedica.com – RecoMedica este un proiect online de ghidare și asistență medicală gratuită. Compania asigură un sistem triaj medical online gratuit (oferă informații despre starea de sănătate, direcționarea de specializare și nivelul de urgență), prin colaborarea cu peste 60 de cadre medicale din România. Astfel, RecoMedica ajută utilizatorii să acționeze corect de la primele momentele ale apariției unui simptom sau a unei probleme medicale.

https://pacient.assmb.ro/pentru-pacienti/ – În dorința de a fi mereu alături de pacienții noștri, pentru perioada în care nu veți mai putea veni la spital, vă punem la dispoziție un serviciu online GRATUIT de Evaluare medicală la distanță. Prin intermediul acestuia, medicii noștri vă pot oferi recomandări medicale sau vă pot îndruma către alte unități sanitare care se pot îngriji de problema dumneavoastră.

https://drhyman.com/blog/2020/03/17/protect-yourself-from-covid-19/ – Un articol cuprinzator si util, scris de Mark Hyman, doctor american specialist in nutritie sanatoasa, despre modul in care ne putem intari sistemul imunitar in aceasta perioada, prin nutritie adecvata, suplimente si stil de viata sanatos.

https://health-observatory.ro/coronavirus/ – O echipă de medici și cercetători români verifică/explică pe site-ul Observatorul Român de Sănătate, diferitele informatii medicale privind COVID-19 care circula acum pe diferite canale sociale si mass-media.

https://ncase.me/covid-19/ – Epidemiologists use epidemic simulators to learn how not to crash humanity. This guide is meant to give you hope and fear. To beat COVID-19 in a way that also protects our mental & financial health, we need optimism to create plans, and pessimism to create backup plans.

 

Remote Work

https://coronavirustechhandbook.com/remote – Coronavirus Tech Handbook

https://www.notion.so/Digital-Working-COVID-19-c39e55d0f6024e7f85560ea7b2632997 – UK-based seed investor LocalGlobe has compiled a fairly extensive remote working guide here.

https://www.notion.so/Remote-Work-Wiki-e69ac32301d9435ab6f73ff3db498cb7 – A remote work wiki from Alexandre Dewez, venture capital investor at Speedinvest.

https://medium.com/@kianas/remote-working-when-youre-not-a-remote-team-d9e3ce1eac0f – Kiana Sharifi, head of talent at venture capital firm Balderton Capital, shares how non-remote working teams can become remote.

 7 Zoom Meeting Tips Every User Should Know!

https://www.collectivecampus.io/blog/20-remote-working-tools-that-you-didnt-know-you-needed – O lista foarte buna cu 20 de instrumente (tools) esentiale pentru munca la distanta (remote work). Dar aveti grija cum le folositi fiindca daca nu o faceti corect vor scadea productivitatea in loc sa o creasca.

https://www.collectivecampus.io/blog/the-five-levels-of-remote-work-and-why-youre-probably-at-level-2 – The Five Levels of Remote Work – and why you’re probably at Level 2

https://www.collectivecampus.io/blog/13-tips-to-crush-working-from-home-during-covid-19 – 13 Tips to Crush Working From Home During COVID-19

https://www.15five.com – 15Five is a leading people management solution dedicated to creating highly engaged and passionately fulfilled workforces. Our evidence-based solution works to deepen the connection between employees, managers, and peers by empowering transparency, meaningful conversations, and effective feedback. With OKRs that align everyone around top priorities, weekly check-ins that take the pulse of team morale, 1-on-1s that remove roadblocks, High Fives that recognize success, and our trademark Best-Self Review that supports employees on their journey; we use proven development methods to drive businesses forward.

https://museumhack.com/virtual-team-building-for-remote-teams/ – 54 Fun Virtual Team Building Activities For Remote Teams. As a remote team, we geek out over virtual team building. We’re always looking for ways to bring our team closer together. But over the years, we’ve learned that remote team building is much different than in-person team building. When your team is never in the same room together, you have vto take a different approach to building your company culture. For this post, we’ve included 54 of our favorite fun virtual team building activities for remote teams. We’ve scoured the internet for virtual hangout ideas and online team games and drawn on our own experience too. All of these remote team activities are easy to implement (some are automatic) and some are completely free.

https://zapier.com/blog/managing-a-team-during-crisis/ – How to be an effective manager during a crisis. Being a manager requires empathy, authenticity, and flexibility. In times of crisis, these qualities are even more necessary. Your reports will be anxious and stressed, your business will be facing new challenges, and the world at large will be…different.

https://museumhack.com/list-icebreakers-questions/ – The Only List of Icebreaker Questions You’ll Ever Need. Awkward silences, tense meetings, busy work days. These are all situations that can benefit from fun icebreaker questions! Designed as simple team building activities to help ease employees or groups into a little team bonding, icebreaker questions don’t need to be as scary – or boring! – as they seem. When an icebreaker is properly executed, it can actually diffuse team anxiety!

 

Economy

https://inaco.ro/wp-content/uploads/2020/03/Ghidul-INACO-al-surselor-de-finantare-a-companiilor-romanesti-27-Martie-2020.pdf – Un document pdf cu toate programele de finantare de care pot beneficia companiile romanesti in timpul pandemiei.

https://www.schoenherr.eu/publications/publication-detail/cee-legislation-tracker-romania/ – Firma de avocatură regională Schoenherr a lansat CEE legislation trackers – un instrument prin care companiile pot naviga prin numărul mare de modificări legislative adoptate de Romania în contextul pandemiei COVID-19.

https://medium.com/sequoia-capital/coronavirus-the-black-swan-of-2020-7c72bdeb9753 – Avertismentul trimis de unul din cele mai vechi, mari si performante VC-uri, Sequoia Capital, catre fondatorii firmelor finatate de ei privind impactul economic al pandemiei.

https://www.toolboxtoolbox.com – A curated list of the best business, design, and organisational change toolboxes built by some of the most influential companies, institutions and thinkers.

https://www.nfx.com/post/28-moves-survive-thrive-downturn/ – 28 Moves to Survive (& Thrive) in a Downturn. In the face of a global pandemic and a financial meltdown, Founders are confronted with a new reality. The world has rapidly shifted under all our feet. Seemingly overnight, the economic dialogue has changed from measured confidence to murky chaos. If you are running a startup today, this will likely be one of the most challenging climates you’ll ever face.

https://www.nfx.com/post/start-playing-offense/ – It’s Time to Start Playing Offense. You must play defense as the common advice dictates, but you must also play more and more offense as your defense strengthens. This rapid context switching between defense and offense can take years to learn and decades to master. But you as Founders do not have that time. This is a guide to get you there, fast.

https://firstround.com/review/the-founders-field-guide-for-navigating-this-crisis-advice-from-recession-era-leaders-investors-and-ceos-currently-at-the-helm/ – The Founder’s Field Guide for Navigating This Crisis – Advice from Recession-Era Leaders, Investors and CEOs Currently at the Helm

Notion: Recommended Resources from The Founder’s Field Guide to Navigating This Crisis

The Virus Survival Strategy For Your Startup. The questions every startup or small business CEO needs to ask now are:
* What’s my Burn Rate and Runway?
* What does your new business model look like?
* Is this a three-month, one-year or a three-year problem?
* What will my investors do?

Online Education for Primary School Children

https://www.coolmath.com – Offers “math for ages 13-100”, explanations that are easy to grasp on topics like algebra, pre-calculus and more. (I started my career as a math teacher, so it’s a great pleasure for me to help people finally understand and even enjoy doing math.

https://www.verywellfamily.com/best-free-educational-websites-for-kids-3129084 – Fun and Free Educational Websites for Kids

https://www.nasa.gov/kidsclub/index.html – NASA pune la dispoziția copiilor și părinților un site cu puzzle-uri, cărți de colorat și jocuri educative pentru copii, inclusiv un test de conducere a roverului marțian.

https://www.wdl.org/en/ – UNESCO oferă acces gratuit la biblioteca sa digitală, unde puteți descoperi cărți, articole științifice, documente și fotografii, în șapte limbi diferite.

https://asuforyou.asu.edu – ASU for You is an approach to education that supports Universal Learners with resources from a national research university – recognizing that to meet the needs of a rapidly changing, technology-driven world, people will need to access education and learning platforms throughout their lives. Whether you are a learner or an educator, this new offering – launched now at a time when the world faces unique challenges that demand innovation and adaptation – provides a flexible and growing set of digital educational assets for people of all ages and at all stages of their educational, career or lifelong learning journey – wherever in the world they may be.

https://stories.audible.com/ – For as long as schools are closed, we’re open. Starting today, kids everywhere can instantly stream an incredible collection of stories, including titles across six different languages, that will help them continue dreaming, learning, and just being kids. All stories are free to stream on your desktop, laptop, phone or tablet. Explore the collection, select a title and start listening.

https://learnathome.withyoutube.com – As schools around the world close their buildings and families find themselves at home, we want to ensure that learning together continues. So we’re partnering with Khan Academy and other learning creators to bring parents & families resources and activities to make the coming days as educational and fun as possible. Of course, these resources won’t replace any homework assigned by teachers — but they can complement that work.

https://www.oxfordowl.co.uk – Carti electronice (ebook) gratuite de la una din cele mai renumite edituri englezesti de carti pentru copii. Cartile sunt sortate pe nivel si subiect, au redare audio si teste de intelegere. “Free resources to support learning at home. Advice and support for parents. Educational activities and games. Free eBook library for 3- to 11-year-olds.”

https://www.notion.so/Digital-Learning-kids-2f1ec15adebc42e9824d47d3df13424c – This is one of the most novel – and disruptive – things about life in pandemic culture: parents and children are forced to adjust to a new rhythm of school and work at home. Remote learning is a new world, sometimes for both parents and children. Some schools are sending kids home with devices, workbooks and other resources – but many others may not. Either way, parents are left with a dual challenge: managing new ways of working, while not allowing their kids to disappear into social media and video games for weeks or months. You will find a wide range of tools and advices from homeschooling to dealing with children at home, from age 0 to 18.

https://groklearning.com – Between now and July 5, Grok Learning are giving free access to all their coding learning materials. All you have to do is register a free account and start coding. Upcoming, they also have Web.Comp 2020 starting on May 11, a web competition for school students where kids learn how to build a website as they go along.

https://www.codecampworld.com – Code Camp World is one of the most comprehensive coding education platforms in existence today. Several learning modes allow students to learn a variety of coding disciplines from drag & drop to JavaScript. Students can build websites in HTML & CSS and stunning games too. We’re opening up our online coding platform to help kids around the world stay engaged and keep learning during these uncertain times.

https://www.gov.uk/government/publications/coronavirus-covid-19-online-education-resources/coronavirus-covid-19-list-of-online-education-resources-for-home-education – We have brought together an initial list of online educational resources to help children to learn at home. These websites have been identified by some of the country’s leading educational experts and offer a wide range of support and resources for pupils of all ages. They are currently being offered for free. This list of resources is not exhaustive and there are many other resources available to schools.

https://www.learningkeepsgoing.org – The COVID-19 Education Coalition is a community of nonprofit organizations who have come together to support the education field as they keep the learning going during extended school closures. ISTE & EdSurge are curating a list of free products offered by companies and organizations to support learning during extended school closures. Search the directory below to explore what products will best support your needs

https://www.pearson.com/uk/educators/schools/update-for-schools/primary-support.html – If you have concerns around how to support teaching and learning during school closure, as a result of Coronavirus (COVID-19), we are providing free access to some of our digital primary resources, which can be accessed in school or at home.

https://collins.co.uk/pages/support-learning-at-home – Free resources to help support your child’s learning at home, while schools are closed.

https://www.prodigygame.com – O platformă gratuită cu exerciții de matematică de la clasa I la a VIII-a

https://mathsnacks.com – O sursă de animații și jocuri matematice.

https://www.sciencebuddies.org – Activități și resurse STEM pentru acasă (știință, tehnologie, inginerie, matematică).

https://www.wonderopolis.org – Răspunsuri la peste 2.000 de curiozități de-ale copiilor (de la ce e o mangrovă până la ce e inflația sau ce se întâmplă cu zahărul când se dizolvă).

https://www.startwithabook.org/space-rangers-book-based-science-adventure – O platformă cu informații și jocuri despre stele, sistemul solar și explorarea spațială.

https://www.greatschools.org/gk/worksheets/ – Fișe de lucru la limba engleză pentru copii de la grădiniță la clasa a V-a.

http://www.readwritethink.org/ – Lessons, interactives, calendar activities, and more, right at your fingertips.

https://www.noredink.com/ – Unleash the writer within. NoRedInk builds stronger writers through interest-based curriculum, adaptive exercises, and actionable data.

https://www.quandarygame.org/ – Un joc interactiv care-i învață pe copii despre morală, gândire critică, perspectivă, empatie și decizii etice.

https://www.hippocampus.org/ – Resurse educaționale gratuite pentru 13 materii diferite, dedicate elevilor de la gimnaziu până la facultate.

https://www.parentmap.com/article/best-podcasts-tweens-teens – 10 Must-Listen Podcasts for Tweens and Teens. Fantastic screen-free series that are age-appropriate (and cool enough) for older kids

https://archive.org/details/nationalemergencylibrary – Acces gratuit la 1,362,667 de carti in engleza, scanate in format pdf sau epub, un proiect Internet Archive.

https://www.britishmuseum.org/collection – 4.500.000 de obiecte din colectia British Museum pot fi admirate de azi, gratuit si online.

https://www.bettshow.com/bett-community-hub/free-education-resources – We have curated some of the best FREE educational resources currently available.

https://kidsactivitiesblog.com/64556/10-educational-youtube-channels-kids/ – 10 Educational Youtube Channels For Kids

https://www.scientificamerican.com/education/bring-science-home/ – As the old saying (almost) goes, science starts in the home. Try our fun science activities, which parents and their kids ages 6-12 can do together with household items in just a half hour or less. Teachers might like to incorporate them, too.

 

Educational Games for Primary School Children

https://www.funbrain.com – Created for kids in grades Pre-K through 8, Funbrain.com has been the leader in free educational games for kids since 1997. Funbrain offers hundreds of games, books, comics, and videos that develop skills in math, reading, problem-solving and literacy.

https://www.learninggamesforkids.com – Educational games are a great tool for building foundation math and language skills that today’s elementary school curriculum requires. These online learning games and songs for kids are fun, teach important skills for preschool and elementary school kids and they’re free. Want educational games that help build skills in math, language, science, social studies, and more? You’ve come to the right place.

https://www.safekidgames.com – Welcome to Safe Kid Games! We’re all about safe games for kids. Our web pages are filled with the best educational games, learning games, and just plain fun games. We’re keenly focused on providing a safe environment for children. Every game here is free and is reviewed to ensure it’s safe for children. As with all things, we encourage each child’s parent(s) to review and monitor their child’s online activities to ensure they’re being safe, and also to ensure that any games or content are appropriate for their own child.

 

Educational Tools for Parents and Teachers

https://reason.com/2020/03/12/school-canceled-because-of-coronavirus-a-homeschooler-offers-some-tips/ – Un articol scris de un parinte care face homeschooling cu copii sai cu sfaturi pentru profesorii care sunt nevoiti sa se familiarizeze brusc cu metodele si resursele pedagogice disponibile online. Pe la mijlocul articolului este un link la un document creat de autor cu peste 50 de resurse educationale gratuite online, clasificate pe materii scolare.

https://kahoot.com – Teachers, students, businesses and parents all use Kahoot! for group learning, e-learning, distance learning, and self-study everywhere! Free with signup.

https://www.theedublogger.com/teaching-online-school-closures/ – Resources For Teaching Online Due To School Closures

https://www.nytimes.com/2020/03/11/learning/coronavirus-resources-teaching-learning-and-thinking-critically.html  – O pagina plină de resurse despre COVID-19, pentru profesori și elevii lor, care pot fi folosite pentru a-i educa pe tinerii de liceu într-o mulțime de aspecte cum ar fi biologie, sociologie, gândire critică, statistică etc.

https://schoolclosures.org – A free hotline and information hub for US families impacted by school closures: covering online learning, food, childcare, remote work, financial security. A unified effort with a dozen orgs including Khan Academy, Crisis Text Line, Twilio and Revolution Foods.

https://sites.google.com/reachcapital.com/keeplearning/home – This site is designed for educators who are experiencing or facing school closures and want to support students continued learning. Our goal is to provide simple guidelines and ideas for easy ways to get started.

https://events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/ – Google lansează o platformă dedicată învățării la distanță in limba romana. G Suite for Education este o colecție de aplicații care oferă acces gratuit la funcțiile educaționale esențiale (crearea lecțiilor online, formarea și gestionarea clasei, schimbul de fișiere etc.). Scopul platformei este de a permite colaborarea continuă între profesori, elevi și părinți.

https://khankids.zendesk.com/hc/en-us/articles/360041004572-Printable-Activities-for-Parents-and-Teachers – Our printable worksheets focus on different educational subjects. Many activities include a cover page with directions, alignment with Common Core State Standards, and suggestions for making the activity easier or more difficult.

 

Entertainment for Primary School Children

https://www.1800flowers.com/blog/flower-travels/virtual-garden-and-museum-tours-you-can-take-from-home/ – O listă cu muzee, grădini și parcuri din toată lumea pe care le poți vizita virtual în timp ce stai confortabil pe canapea.

https://www.imdb.com/title/tt0181739/ – “Osmosis Jones” (8/10), un film de desene animate excelent de văzut cu copiii noștri (5-10 ani) ca să le putem explica după aceea care e treaba cu coronavirusul și de ce este lumea așa panicată.

https://www.imdb.com/title/tt6226232/ – “Young Sheldon” (9/10), un serial excelent care să îi învețe pe copii despre inteligența emoțională, socială și un pic de știință.

https://www.imdb.com/title/tt7547410/ – “Dora and the Lost City of Gold” (8/10), un film foarte bun pentru copii din scoala primara, educativ, informativ si amuzant.

https://www.imdb.com/title/tt10127562/ – “Dragon Quest: Your Story” (8/10) este un anime care iti incalzeste inima, cu un erou in lupta cu raul, care isi face o multime de prieteni, descopera iubirea, trece prin incercari grele si la final binele triumfa.

https://www.imdb.com/title/tt7504726/ – “The Call of the Wild” (7/10) este o ecranizare cu elemente de CGI a romanului “Chemarea strabunilor” de Jack London. Un film de familie, dragut si emotionant, in stil Disney (desi nu e produs de ei).

https://www.thesprucecrafts.com/origami-4162885 – Learn how to fold origami flowers, boxes, airplanes, ninja stars and other projects with our free tutorials. Learn the history of origami and the various folding techniques.

https://washyourlyrics.com – O platformă care creează infografice pentru spălatul corect pe mâini pornind de la versurile oricărei melodii.

https://family.gonoodle.com/channels/how-to – Learn HOW TO do everything. Well, almost everything.

https://print-and-play.asmodee.fun – In these difficult times, we see families needing joy and entertainment more than ever; turning towards board games and party games to bring their loved ones together. We at Asmodee have created free print & play versions of some of our most popular family games, for anyone to print, use, and enjoy from home.

https://www.whatdowedoallday.com/fun-indoor-games-for-kids – The author of the What We Do All Day website, Erica, a mother of two boys, has compiled a list of 35+ indoor games for children, to get them engaged and excited and move them away from the TV, phone, or tablet. Included are active games such as the Land, Sea, and Air jumping game or Crush the Cups; learning games – Frozen Word Hunt or Secret Code Scavenger Hunt; and pen and paper games, such as Dots and Boxes or Shut the Box.

https://literacytrust.org.uk/family-zone/9-12/book-hopes/ – Completely free for all children and families, this extraordinary collection of short stories, poems, essays and pictures has contributions from more than 110 children’s writers and illustrators.

http://www.hellokids.com/r_12/drawing-for-kids – Learn how to draw well with Hellokids video simple and creative tips and tricks to improve, enhance and even learn how to paint. This drawing page is for kids of all ages. Whether you are a preschooler, teen, or an adult, any person can learn when using this fun and entertaining online step by step drawing channel.

Sper să vă fie de folos 🙂