Articol de Alex Dragan
Email marketingul este o cale foarte buna de promovare a produsului sau a serviciului tau, deoarece este mai ieftina decat Facebook-ul sau alte retele sociale si nu ofera atat de multa galagie precum Facebook, atunci cand vrei sa te promovezi.
Promovarea prin email marketing este mult mai intima, omul este singur cu mailul, nu are cum sa fie distras de postari, mesaje sau evenimente. Este slab exploatat in Romania si de aceea poate fi o nisa extrem de profitabila.
Totodata, este mult mai usor decat vanzarea propriu-zisa in fata clientului, deoarece ai timp sa-ti asezi gandurile pe foaie fara teama de a-ti uita ideile si nu trebuie sa fii un scriitor extrem de bun.
Trebuie sa cunosti bine produsul/serviciul, sa-ti cunosti clientii si sa transmiti mesaje corecte care sa-i faca sa cumpere. Se recomanda construirea unei liste de abonati sanatoasa, nu cumparata. Abonatii trebuie sa-si doreasca sa fie acolo, sa fie interesati de tine si de produsul tau.
Formularul de abonare trebuie sa fie cat mai simplu sa contina doar emailul, cel mult numele, si sa fie pus intr-o zona vizibila utilizatorului. Mai ai nevoie de un autoresponder in care sa scrii o serie de emailuri pe care sa le programezi sa se trimita fiecarui nou abonat. Astfel muncesti o data, castigi de mai multe ori.
Trebuie sa ai un fel de infotainment, adica sa aduci informatii noi invelite in amuzament, sa distrezi cititorul, nu sa-i predai lectii plictisitoare ca la scoala. Poti vorbi despre problema pe care o are un utilizator, dar nu oferi solutia gratis, lasa un link de unde poate vedea solutia si costul aferent rezolvarii acesteia.
Inspiratia pentru emailuri vine din viata in sine, din experientele pe care le traiesti.Trebuie sa fii prezent, ancorat in realitate sa poti sa gasesti o similitudine intre experiente si produsul/serviciul tau. Te poti inspira din documentare, folderul de spam pentru a vedea ce le-a copt mintea oamenilor pentru promovare, sau chiar problemele clientilor.
Subject line-ul este important, dar nu foarte important, el are rol de a starni atentia, de a face cititorul sa deschida mailul. Se recomanda ca mesajul sa fie pur text, iar imaginile sa fie folosite atunci cand se promoveaza produse.
Intervalele orare potrivite pentru trimiterea mailurilor sunt intre 8-10 dimineata si 15-16.
PS-urile devin importante atunci cand scrii un mail care nu are nicio importanta cu produsul promovat si vrei sa oferi un call to action care sa vanda. Vanzarea este mult mai importanta decat rata de deschidere.
[ut_highlight color=”#ff6e00″]Aceasta este pe scurt Email School, sper sa va fie de folos![/ut_highlight]